Hindistan Cevizi Şekeri

Hindistan cevizinin muhteşem içeriği kullanılarak yapılan, tamamen doğal olan ve cevizin özünden elde edilerek kurutulan Hindistan cevizi ş ekeri, oldukça lezzetli bir atıştırmalık olarak biliniyor. Kullanımına tüm yaş gruplarında yer verilebilen bu şekerin içerisinde tamamen doğal şeker yer alıyor. Katkı maddesi olmadan ve koruyucu ya da glüten gibi zararlı maddeler içermeyen bu şekeri gün içerisinde dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Her yaş grubuna uygun olan bu şeker, yuvarlak şekildedir. Tamamen Hindistan cevizinin muhteşem yapıya ve bol zengin içeriğe sahip olan özünden yapılan bu şekerler kurutularak paketlenir. Doğal ortamlarda kurutularak paketlenen şekerlerin sağlıklı bir hayat sürmede rolü oldukça büyüktür. Sağlıklı ve dengeli bir yaşama sahip olmak isteyenler gönül rahatlığıyla bu şekerlerden tüketebilirler.

Faydaları saymakla bitmeyen Hindistan cevizi şekeri, oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır. İçerisinde yer alan bileşenler ve elektrolitler sayesinde vücudun su içeriği dengeler. Düzenli olarak tüketilmeye devam edildiği sürece kalp, damar ve sinir hastalıklarına karşıyı da koruyucu bir kalkan görevi oluşturur. Aynı zamanda içinde yer alan potasyum, magnezyum, mineral ve sodyum gibi harika bileşenlere sahip olan bir şeker türüdür. Bu nedenle bedenin ve sinir sisteminin fonksiyonlarını düzenleyerek harika bir bedene sahip olmanızı sağlar. Tam bir mineral deposu olan bu şeker sayesinde gün içerisinde ihtiyaç duyduğunuz C vitaminini de alabilirsiniz. Kalbinizin sağlıklı kalması için bu şekeri mutlaka çantanızda bulundurmalısınız.

Hindistan Cevizi Yağı Ve Kullanımı

Hindistan cevizi yağı uzun zamandır varlığını sürdürmektedir. Güney Asya'dan gelen tüccarlar, bunu 1960'lardan bu yana geliştirmekte ve Güney Denizleri'ndeki ülkeler arasında işlem görmektedir. Hindistan cevizi yağı olarak da adlandırılan hindistancevizi yağı, kopradan veya kurutulmuş hindistancevizi için Güney Hindistan'ın adı olan Kopra'dan çıkarılır.

Hindistan cevizi yağının sadece cilde değil, tüm vücuda pek çok yararı olduğu bilinmektedir. Birçok Asya yemeğinin bir bileşenidir veya çiğ olarak da tüketilebilir. Margarin, sabun ve hatta kozmetik ürünlerinin doğal bileşenleri olarak yemek pişirmek için kullanılabilir. Hidrojene hindistancevizi yağları, tamamen veya kısmen, bazı süt ürünü olmayan krema ve atıştırmalık çeşitlerinin üretiminde kullanılır. Hindistan cevizi yağı da belirtildiği gibi kullanıldığında saçları ve cildi nemlendirmek için kullanılabilir. Masözler ve öz yapıcılar da bu ürünü büyük miktarlarda kullanırlar.

Diyetisyenler, kuru hindistan cevizinden elde edilen yağın besinsel özellikleri nedeniyle kullanılmasını tavsiye eder. Avantajlarından bazıları, insan vücudundaki kolesterolün azalmasını ve tiroid problemlerini gidermektedir. Saf haliyle yağ saça ve cilde uygulanabilir, böylece yumuşaklık, güzellik ve büyüme sağlar. Dünyadaki kıyı bölgelerinde, annelerin bebeklerine bu yağla masaj yapması yaygın bir uygulamadır. Hindistan cevizi yağının yüksek bir duman noktasına sahip olduğu ve böylece kızartma için ideal olduğu keşfedilmiştir.  

 

Doğal ortamda yetiştirilen Hindistan cevizi meyvesinin rendesinden elde edilen sertifikalı organik Hindistan cevizi Şekeridir.

 

Hindistan cevizi Şekeri - İçindekiler: Hindistan Cevizi Şekeri ( Sakkaroz, Glukoz ve Fruktoz’dan oluşmaktadır.)

 

Sertleştirici: Kalsiyum Hidroksit (E526) – Hayvansal kaynaklı bileşen içermektedir.

 

Kullanım Bilgisi: Toz kıvamındadır, şeker kullanılan her alanda kullanılabilir.

 

Hindistan cevizi Şekeri - Muhafaza koşulları: Rutubetsiz bir yerde, ağzı kapalı ve oda sıcaklığında muhafaza ediniz. Tavsiye edilen tüketim tarihi ( TEETT) ve parti numarası ( LOT) barkodun üzerindedir.

 

Hindistan cevizi Şekeri Menşei: Endonezya

 

Çerez Uyarısı

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Politikamızı, Kişisel Veriler Hakkında Aydınlatma Metnini ve Rıza Metnini inceleyebilirsiniz.